19 rețete de garnituri pentru fripturi sau mâncare

0 Comentează
Share:

Salutare! Astăzi am aranjat rețete vegetariene pentru sănătatea fiecărui degustător. Rețetele sunt simplu de pregătit și timpul de preparare la multe dintre ele este de maximum 25 de minute. Sănătatea este prioritară, așadar vă invit să citiți cu atenție fiecare rețetă și mai mult decât atât să le și pregătiți pentru prânzul d-voastră.

19 re'ete de garnituri pentru fripturi sau mâncare

1. Cartofi prăjiți

5 cartofi, ulei, puțină sare Curățați, spălați și uscați cartofii. Într-un vas din fontă încălziți uleiul pur, adăugați cartofii tăiați subțire ca niște bețișoare și acoperiți pentru câteva minute cu un capac. După câteva minute, cartofii vor fi de un auriu plăcut. Ridicați capacul și scoateți cartofii cu o lingură cu fante, se sărează ușor, se servește într-un castron preîncălzit. Pregătiți cartofii prăjiți chiar înainte de servire.

19 rețete de garnituri pentru fripturi și mâncăruri

2. Cartofi tineri

1 kg de cartofi, puțină sare și ulei. Primii cartofi tineri nu trebuie savurați încălziți, deoarece devin ușor toxici (cianuri de hidrogen) dacă sunt încălziți în mod repetat. Răzuiți pielea încă fragedă a cartofilor tineri cu un cuțit sau frecați-i cu sare grosieră. Apoi se spală și se fierb în apă clocotită cu sare timp de o jumătate de oră. Se strecoară apa, se întorc cartofii în ulei fierbinte și se prăjesc uniform pe farfurie sau în cuptorul de prăjire, agitându-i frecvent până se rumenesc. Sau: Se toarnă unt topit peste cartofi tineri fierți și, presărat cu frunze de pătrunjel tocate mărunt, se servește imediat.

3. Crochete de cartofi

5 cartofi mari, 50 g unt, 1 lingura făină, 3 ouă, puțină sare și pesmet, ulei, pentru a smulge. Curățați cartofii, fierbeți-i în apă sărată și strecurați-i. Bateți gălbenușurile, amestecați cu untul și făina și încălziți pe foc, amestecând continuu, până când amestecul se îngroașă. Formați crochete mici ca forma de cârnați și lăsați-i să se răcească. Bateți ușor albușurile. Înmuiați crochetele în el, întoarceți-le în pesmet și prăjiți-le în ulei fierbinte. De asemenea, la acest aluat puteți adăuga carne albă tocată mărunt din pui fript.

19 rețete de garnituri pentru fripturi și mâncăruri

4. Piure de cartofi

6 cartofi, 50 g unt, 100 ml lapte, puțină sare. Se fierb cartofii decojiți, spălați, tăiați cubulețe în apă fierbinte cu sare timp de o jumătate de oră. Se zdrobește sau se strecoară apa și cartofii. Adăugați untul și laptele și amestecați cu o furculiță până compoziția devine pufoasă. Condimentați cu puțină sare dacă este necesar. Gătiți chiar inainte de servire. Piureul de cartofi trebuie să fie proaspăt preparat.

5. Cartofi glazurați

750 g cartofi mici, 50 g unt, 5 g zahăr, puțină sare. Spălați cartofii și gătiți-i în apă sărată timp de aproximativ 30 de minute până când sunt gata. Scurgeți apa și curățați cartofii. Încălziți untul într-o tigaie mare și prăjiți cartofii până se rumenesc. Presărați zahărul deasupra și caramelizați în timp ce întoarceți cartofii constant. Cartofii sunt acoperiți cu o glazură subțire.

6. Cârnați vegetali de hrean prăjiți

3 perechi de cârnați vegetali de hrean, puțin ulei. Spălați și uscați cârnații vegetali de hrean și puneți-i la prăjit în ulei încins până se rumenesc.

Sau: Tăiați coaja în diagonală și grătiți pe o grătar fierbinte. Tăiați cârnații vegetali în bucăți lungi de 10 cm. Împărțiți fiecare bucată pe lungime, așezând ambele jumătăți pe o placă în timp ce întorși cu fața în jos pe o parte și tăiați coaja celor două jumătăți uniform de 4 ori cu un cuțit ascuțit. Se prăjește rapid în ulei fierbinte. Acest topping se potrivește bine cu orezul aburit. Înmuiați o lingură în apă fierbinte, umpleți-o cu orez aburit și așezați bile de orez, rotunjind, una lângă alta pe o farfurie. Se presară cu frunze de pătrunjel. Aranjați cârnații vegetali prăjiți lângă ele pe farfurie. Trebuie preparat repede și consumat fierbinte.

7. Coș pariveg cu ouă

6 felii (o jumătate cm grosime) de cârnați vegetali cu coajă, 3 ouă, puțin lapte, sare, piper și ulei. Se prăjesc rapid feliile de cârnați vegetali pe o parte în ulei fierbinte. Coaja se contractă puțin și se creează un coș mic. Când este întoarsă, prăjiți și rândul și umpleți interiorul coșului cu ouă, presărați piper deasupra și aranjați pe un castron preîncălzit. Umplutura ouălor: Bateți ouăle, adăugați laptele și sarea și lăsați-le să se așeze în uleiul încins, amestecând continuu. Foarte potrivit ca topping pentru legume.

19 rețete de garnituri pentru fripturi sau mâncare

8. Ciuperca – găină (chicken popypore) și ouă

4 felii de ciuperca găină ( Laetiporus sulphreus, Latină și denumirea englezească – chicken popypore fiarta), 4 ouă, puțin ulei, sare și piper. Prăjiți rapid feliile de ciuperca găină în ulei fierbinte pe ambele părți. Glisați un ou prăjit pe fiecare felie de ciuperca găină, condimentați cu sare și piper și serviți imediat.

9. Ouă prăjite acoperite

4 ouă, ulei pentru prăjit, puțină sare și piper sau condimente de boia și glisați ouăle în ulei încins, sărați-le și mișcați-le ușor, astfel încât să nu se lipească. Se toarnă uleiul fierbinte din tigaie pe întreaga suprafață din nou și din nou. Oul devine alb încet, gălbenușul rămâne moale în interior. Presărați piper sau condimente de boia, serviți cu spanac sau morcovi aburiți.

10. Gălușca acoperită în șervet

o jumătate kg pâine albă, 3 ouă, 100 ml. lapte, 1 ceapă mică, 500 kg bacon de morcov (trecut prin dos de soia, sirop de arțar, pudră de usturoi, pudră de boia, sare, piper), 1 lingură frunze de pătrunjel tocate, 1 1 lingură pesmet. Tăiați pâinea albă în cubulețe mici, turnați peste ceapa prăjită tocată mărunt și laptele fierbinte. Adăugați ouăle bătute, sare, piper, frunze de pătrunjel și amestecați bine. Compoziția bine omogenizată obținută din ingredientele menționate este strânslegată într-un tifon curat și astfel se va da forma ca o găluștcă mare rotundă sau într-o formă rurală, așezată în apă fierbinte cu sare și fiartă timp de o oră. Se scoate din șervețel de pânză subțire sau din tifonul curat, se ridică pe un vas cald, apoi gălușca este tăiată în felii uniforme și presărată cu pesmet prăjit, servită imediat.

11. Găluște cu bacon de morcov

Pâine albă, 3 ouă, 100 l lapte, 1 ceapă mică, 500 kg bacon de morcov, sare, piper, 1 lingură. frunze de pătrunjel tocate, 1 lingură. griș, 2 linguri făină. Tăiați pâinea în cuburi mici. Lăsați baconul de morcov să se prăjească în unt topit și prăjiți câteva cuburi de pâine albă până se rumenesc. Se toarnă lapte fierbinte peste cealaltă parte a cuburilor de pâine albă. Se amestecă toate ingredientele. Formați găluște mici cu mâinile umede, puneți-le în apă fierbinte cu sare și gătiți timp de 24 de minute.

12. Orez aburit cu ciuperci

200 kg orez, o jumătate litru apă sau supă fină, o jumătate ceapă, puțină sare și piper, 1 lingură ulei, 1 lingurita frunze de pătrunjel., 100 kg ciuperci, 1 ceapa, 2 linguri ulei, 1 verdeață, condiment boia, o jumătate linguriță curry, o jumătate varză, mărar, puțină sare și piper, 1 lingură. Ketchup, niște supă sau apă. Înmuiați orezul în apă cu 24 de ore înainte, spălați bine, strecurați. Se toarnă ulei fierbinte sau bulion fin și se adaugă puțin piper măcinat. Se sotează la foc mic timp de 20 de minute, acoperit. În cele din urmă, adăugați puțină sare și frunze de pătrunjel. Boabele de orez trebuie să rămână întregi.

Dacă doriți să fie mai fin, amestecați următorul amestec de ciuperci. Se prăjește ceapa tocată mărunt în ulei fierbinte, se adaugă curry și condimente de boia, se amestecă și se dezgheață cu puțină supă sau apă. Adăugați ciupercile tocate mărunt, ketchup, mărar, sare și piper și lăsați-l să aburească încet. Se servesc ca bile de orez decorate cu frunze de pătrunjel tocate pe frunze de salată verde sau într-un castron încălzit.

13. Varză murată înăbușită

o jumătate kg varză murată feliată, o jumătate ceapă, puțin ulei, 1 lingură făină, 1 linguriță pudră ușoară de boia, niște inele de ceapă. Se prăjește ceapa tocată în ulei fierbinte, se adaugă boia de ardei, se adaugă varza murată și se sotează cu puțină apă până se înmoaie. Se pudrează cu făină și se servește decorat cu inele de ceapă coapte auriu.

14. Piure de ridiche

1 legatură ridichii, 2 linguri smântână, 2 linguri caș, puțină sare și piper. Se face un piure din ridichiile spălate și curățate, dar nedecojite, într-un blender. Se scurge bine pe o sită cu ochiuri fine. Se amestecă piureul de ridichii cu smântână și se condimentează cu sare și piper. Serviți ca garnitură cu mâncare la grătar.

15. Ridiche în sos de curry

2 ciorchini de ridichii, 1 lingură unt, 3 cepe verzi, 1 linguriță curry, o jumătate de litru cremă, puțină sare. Spălați ridichiile și tăiați tulpinile, apoi se rad pentru o se adauga împreună cu ingredientele deja menționate. Se prăjește rapid untul cu ceapa tăiată în bucăți lungi de 3 cm și se amestecă cu ridichiile rase. Presărați curry-ul peste și turnați smântână până obțineți o cremă groasă și condimentați cu sare. Aceasta face o garnitură delicioasă pentru șnițele.

16. Mere coapte

5 mere, 5 lingurițe unt, 5 lingurițe esență de rom, 5 linguri de zahăr, 1 linguriță de scorțișoară, o jumătate lingură nucșoară. Spălați mărul și scobiți miezul, amestecați ingredientele pentru umpluturi împreună și puneți-le în mijlocul merelor într-un vas rezistent la cuptor și gătiți la cuptor la foc mediu. Această garnitură se potrivește bine cu o friptură de curcan etc.

17. Măr umplut cu afine

4 mere pentru tarte, apă cu zahăr, scorțișoară, vanilie, 1 pahar de compot de afine (sau compot de mure) Curățați mărul, tăiați-l în jumătate și îndepărtați miezul. Se amestecă jumătățile de mere în apă cu zahăr, cu scorțișoară și cu vanilie. Se scot cu o lingură cu fante, se scurge și se umple cu compot de afine. Serviți ca garnitură fructată cu fazan la grătar etc. Și perele pot fi preparate în același mod.

18. Sparanghel cu unt sau cu smântână

2 ciorchini de sparanghel, 500 g unt sau 100 ml smântână, sare și pesmet. Curățați tulpinile fragede de sparanghel rupând părțile inferioare, lemnoase. În sus, îndepărtați învelișul exterior, atât cât pare dur, păstrând părțile din sparanghel care sunt subțiri și îndepărtați plăcile de protecție de pe mugure. Se fierbe în apă sărată și se amestecă încet. După încheierea procesului de fierbere, se scot bucățile de sparanghel și se aranjează pe un castron încălzit. Se toarnă peste unt fierbinte sau smântână și se servește cu friptură, și cu salată de sfeclă roșie.

19. Mazăre și morcovi din aluat de cartofi

1 kg cartofi, 1 gălbenuș de ou, sare, făină, 1 ou întreg, pesmet și ulei pentru prăjit. Pregătiți un aluat ferm de cartofi. Formați bile mici și morcovi, Treceți bilele formate și morcovii prin făină, ou, pesmet și coaceți. Decorați morcovii cu frunze de pătrunjel și folosiți-i pentru a garnisi un pui fript, de exemplu.

Mult spor la preparate vegetariene sănătoase și poftă bună!