15 secrete pentru frumusețea părului!

0 Comentează
Share:
Frumuseţea părului nu trece niciodată neobservată...
Frumuseţea păului
Pe lângă tehnicile moderne de îngrijire a părului - care cuprind planuri de utilizarea unor măşti pe bază de: ulei de ricin, tinctură de ardei iute, zeamă de lămâie dentru degresare, ulei de argan, usturoi, ceaiuri din amestecuri de plante (muşeţel, brusture, gălbenele, coada-calului, urzică, frunze de nuc sau de mesteacăn) - este bine de ştiu că alimentaţia are un rol important chiar şi pentru sănătatea şi frumuseţea părului. De asemenea siropurile naturale șii tincturile Gruboplant sunt remedii naturale excelente pentru menținerea frumuseții și sănătății organismului.

Şi pentru că alopecia poate afecta atât pe bărbaţi, cât şi pe femei, este bine să nu desconsiderăm următoarele recomandari:

  1. Renunţaţi la şampoane, acestea conţin substanţe chimice nocive pentru scalp! Folosiţi sucul de lămâie pentru degresarea părului şi ceaiurile de: codiţa-şoricelului, sânziene, gălbenele, salvie, lavandă, brusture, etc. Ceaiul de gălbenele, urzică și brusture sunt benefice pentru tratarea afecțiunilor scalpului, menținând sănătatea și strălucirea nuanței naturale a părului.

  2. Consumaţi alimente care întăresc sistemul imunitar: orz verde, urzică, morcov, pătrunjel, frunze de untişor şi păpădie (în salate, vezi... 10 salate de primăvară – detoxifiere cu verdeţuri şi legume proaspete).

  3. Bucuraţi-vă de masaj capilar efectuat cu următoarele procedee (netezirea, fricţiunea, frământatul, tapotamentul sau tehnica mâinii calde). Un masaj reconfortant cu tinctură de ardei iute, efectuat cu o jumătate de oră înainte de spălare (de cel puţin 2 ori pe săptămână), este benefic pentru menţinerea frumuseţii şi sănătăţii părului.

  4. Beţi zilnic sucuri de morcovi, sfeclă roşie şi ţelină, căci acestea ajută organismul la detoxifiere şi mâncaţi seminţe de dovleac şi de floarea soarelui neprăjite pentru că acestea conţin acizi graşi şi sunt bogate în zinc, astfel sunt benefice împotriva căderii părului. Sucurile din legume sunt benefice chiar şi pentru frumuseţea părului!

  5. Schinduful luptă pentru frumusețea părului! Pentru a avea „o podoabă capilară de invidiat” femeile cochete din Orient măcinau semințele de schinduf și pudra obținută o amestecau cu ulei de măsline, apoi compoziția rezultată și-o întindeau la rădăcina firelor de păr pentru ca acestea să crească cât mai dese și mai strălucitoare. Timp de 24 de ore acest amestec era lăsat să acționeze pe scalp după care părul se spăla și se vopsea cu vopsea naturală henné. Astăzi există posibilitatea de a cumpăra din comerț produse pentru îngrijirea părului care au în compomența lor schinduf. Este bine chiar de consumat pulberea de seminţe de schinduf pentru că enzima trigonemina din aceste seminţe ajută la hrănirea rădăcinilor firelor de păr.

  6. Sportul fortifică organismul şi stimulează circulaţia sângelui până la nivelul perilor capului.

  7. Menţineţi-vă optimişti şi veseli, căci mâhnirea şi îngrijorarea distug sănătatea şi fac ca perii capului să cadă mai repede.

  8. Spune „nu” tehnicilor de decolorare a părului! Nu vă vopsiţi, permanentizaţi sau şuviţiţi părul! Acestea necesită folosirea de decoloranţi sau de substanţe care deteriorează părul.

  9. Consumaţi ceai de seminţe de in! Obiceiul de a bea apă călduţă în care se fierb seminţe de in, este unul foarte bun. Seminţele de in sunt bune datorită bogăţiei lor de acizi graşi omega-3.

  10. Savuraţi fructele bogate în inozitol (vitamină din complexul B) şi colină pentru că sunt esenţiale pentru sănătatea părului! Nucile, migdalele, sâmburii de caise şi citricele conţin inozitol.

  11. Măştile cu ulei de ricin sau de argan sunt foarte bune pentru ca părul să-şi menţină frumuseţea.

  12. Argiloperapia este de asemenea un remediu excelent pentru sănătatea întregului organism. O mască de păr cu argilă şi ulei de măsline este foarte uşor de aplicat pe părul puţin umed, se menţine timp de 15 minute, după care se spală cu apă călduţă.

  13. Dacă doriţi schimbarea look-ului şi aranjarea părului fiţi atenţi la fixative și la uscătoarele de păr. De ce?! Pentru că aplicarea exagerată a fixativelor şi utilizarea îndelungată a uscătoarelor de păr pot contribui la rărirea părului.

  14. Măştile cu gălbenuş de ou, zeama de lămâie şi fiertura de tărâţe de grâu sunt eficiente pentru combaterea mătreţii.

  15. Oferă strălucire părului și frumusețe feței cu ceai de muşeţel! Mușețelul este întrebuințat la fabricarea cosmeticelor și șampoanelor datorită proprietăților lui uimitoare ce redau părului și feței sănătate, frumusețe și strălucire. Pentru toți cei care vor să facă o cură de frumusețe cu ceai de mușețel, este simplu de făcut, trebuie doar ca părul și față să fie spălate cu ceai de mușețel. Mult succes pentru o sănătate mai bună!

 
Ți-a plăcut?! Nu ți-a plăcut?! Lasă mai jos un comentariu ca să știe lumea că trăiești!
Bibliografie:
  1. Coafor - Tehnologia meseriei, Perde Ancuţa - Georgeta, Potinteu Sabin, Bonca Valeria, Cioară Leontina, Bonca Dănuţa-Zoiţa,
  2. referenţi: Dr. Pop Lucian -Virgil, Drd. Maria-Zoica Ghiţan.
  3. Ludmila Cosmovici, L. ZISU, Cosmetica şi sănătatea, Editura Medicală, Bucureşti, 1984.
  4. Adrian I. Ionescu, Masajul cu aplicaţii în sport, Editura didactică şi Pedagogică, 1963.
  5. Sănătate și vindecare folosind stilul de viață edenic și remediile naturale, Sorin Necula, Ed. Texte, Dej, 2009.