1. Înghețată din banane și măr – ingrediente pentru o înghețată
Modul de preparare a înghețatei din banane și măr
Se decojesc bananele și se mixează, apoi compoziția obținută se pune în formele de înghețată. Se pot folosi, pentru ornarea înghețatei de banane, bucăți din următoarele sortimente de fructe: caise, piersici, mere, pere, kiwi, căpșuni, frăguțe, zmeură, etc.
De preferat este să fie consumată după ce a fost lăsată la rece timp de cel puțin o oră.
2. Înghețată din banane cu vișine – ingrediente pentru o înghețată
Mai bună decât mi-am închipuit înainte de a o încerca, pe înghețata din banane și vișine a fost o adevărată bătălie!!!
Se decojesc bananele și se mixează împreună cu vișinele până se obține o compoziția de culoare rozalie, care se toarnă în formele de înghețată Pentru ornarea înghețatei, eu am folosit bucățele de măr; se pot folosi și bucăți de nucă de cocos, de mango, de curmale sau de migdale. Se lasă la congelator cel puțin o oră înainte de a fi consumată.
3. Înghețată din banane cu afine – ingediente pentru o înghețată
Foarte bună și estetic arată grozav, înghețata din banane și afine este dorită de cei mici și mari...
Modul de preparare a înghețatei cu banane și afine
Cele două banane se decojesc și se blendăresc împreună cu afinele până se obține o cremă fină de culoare movurie. Se ia compoziție obținută cu o lingură și se aranjează formele de înghețată, apoi se lasă la rece înainte de a fi degustată.
Înghețata de banane cu afine este ușor de pregătit, sănătoasă și foarte delicioasă.
4. Înghețată de banane cu pudră de roșcove și nuci – ingrediente pentru o înghețată
Rapid de pregătit, înghețata de banane cu pudră de roșcove și nuci este delicioasă!
Mod de preparare pentru înghețata de banane cu pudră de roșcove
Se blendăresc ingredientele, iar compoziția obținută se toarnă în formele de înghețată. Se ornează cu fulgi de migdale sau cu bucățele de curmale și se pune la rece în congelator. Pentru o aromă specială se adăugă și 1 - 2 frunzuțe de mentă.
5. Înghețată de banane cu zmeură ori căpșuni și bucățele de ciocolată – ingrediente pentru o porție
Ingredientele pentru înghețata de banane cu zmeură și bucăți de ciocolată:
-
2 banane,
-
100 g de zmeură.
Se mixează ingredientele și se pune crema rezultă în formele alese pentru înghețată. Se dau la rece și se consumă ca atare sau alături de bucățele de piscoturi.
6. Înghețată de banane cu fistic și mentă – ingrediente pentru o porție
Înghețata de banane cu fistic și mentă este excelentă pe timp de vară sau când avem de sărbătorit ziua de naștere a unei persoane dragi…
Toate ingredientele se blendăresc și crema fină obținută se pune în formele de înghețată, apoi se lasă în congelator la răcit timp de 60 de minute.
Se pune apoi în cupe de sticlă pentru înghețată și se consumă ca atare sau cu bucățele de fructe proaspete.
7. Înghețată cu banane și din pepene galben – ingrediente pentru o înghețată
Înghețata cu banane întregi și din pepene galben este frumoasă ca o floare și nemaipomenit de bună.
-
2 banane care se folosesc pentru decorarea înghețatei,
-
miezul de la 2 cute de pepene galben,
-
1 linguriță de zeamă de lămâie.
Se pot blendări ingredientele împreună, dar se mai păstrează o banană pentru decorarea finală, care se realizează înainte ca înghețata să fie consumată și desigur după ce a fost pusă la congelator timp de circa o oră.
8. Înghețată de banane cu mango - ingrediente pentru o porție
Savuroasă și foarte aromată, înghețata cu banane și mango este de departe cea mai apetisantă….
-
2 banane coapte,
-
felii de la un mango.
Se mixează ingredientele și se pun în formele de înghețată, apoi se bagă în congelator cel puțin 50 de minute înainte de consumare.
9. Înghețată din fructe de pădure – ingrediente pentru o porție
Super bună este înghețata de fructe de pădure!!! Ca și tortul de înghețată cu fructe de pădure din imaginea de mai jos...
Se mixează ingredientele și se pun în forme de înghețată, pentru a fi pusă la congelator, dar se poate mai întâi să ornăm înghețața cu câteva frăguțe proaspete pentru a fi estetic mai atrăgătoare.
10. Înghețată din fructe exotice – ingrediente prntru o porție
Delicatesă culinată, înghețata din fructe exotice bate recordul la aprecierii, fiind căutată mai ales pentru încântarea nuntașilor sau a musafirilor veniți la ocazii de sărbătoare specială.
Bananele și sucul de rodie se mixează până ajungem să avem o cremă delicioasă de nuanță roz pal, apoi se toarnă în formele de înghețată anterior pregătite, iar după ornarea cu bucățile de smochine și de curmale se pune la congelator circa o oră.
Comentarii