1. Ecler cu pastă de măceșe, nuci și curmale
Ingredientele pentru ecler cu pastă de măceșe și nuci
Forme de ecler care se pot cumpăra din patiserii sau din supermarket – uri. Pentru cele care au însă mai mult timp pentru a face formele de ecler în casă, iată în continuare menționez ingredientele necesare atât pentru aluat, cât și pentru umplutura și glazura pentru eclere.
Aluat: 250 g făină, 2 pahare de apă, 3 – 4 linguri de ulei, 4 ouă, puțină sare.
Mod de preparare pentru aluat: Apa, sarea și uleiul se pun într-o oală și se lasă să fiarbă. Când dă în clocot, se oprește procesul de fierbere și se adaugă toată cantitate de făină; apoi se blendărește până se obține o aluat gros, numit în cazul de față aluat opărit. Se lasă să se răcească timp 15 minute, apoi se adaugă ouăle unul câte unul, blendărind la viteză maximă după fiecare. Apoi se mai mixează puțin la viteză mică, timp de încă 10 minute. Urmeayă trecerea aluatului prin forma de făcut ecler sau dacă nu există în dotare așa o formă, se va putea folosi un săculeț din pânză cu vârful cu cornet de tablă, de grosimea unui deget și se vor face forme de 8 cm lungime și se pun într-o tavă unsă cu ulei. În timpul coacerii, maximum 20 de minute, formele din tavă își vor dubla volumul și se vor usca bine.
Se scot din cuptor, se lasă la răcit, după care se taie pe jumătate și se umple fiecare ecler cu compoziția de umplutură, apoi se adaugă deasupra cealaltă jumătate de ecler, care se glazurează cu frișcă, cu ciocolată de pudră de roșcove sau cu pastă de măceșe.
Umplutura - pentru umplutura din nuci și curmale vom avea nevoie de:
-
350 g de nuci măcinate,
-
200 ml de lapte (pentru vegani laptele de soia este de preferat, însă se poate și lapte de migdale sau de orez),
-
450 g de curmale blendărite.
Toate aceste 3 ingrediente pentru umplut clătitele se pun la foc mic timp de 10-15 minute, amestecînd continuu până se obține o pastă groasă, iar dacă este prea subțire se mai adaugă puțin lapte praf de soia pentru ca umplutura cu nuci să fie mai vâscoasă.
Glazură - peste fiecare ecler umplut cu nuci și curmale vom întinde un strat de glazură din pastă de măceșe.
2. Ecler cu ciocolată de roșcove și cremă de nuci și stafide
Energizante și savuroase, eclerele cu ciocolată de roșcove și cremă de nuci și stafide sunt preferate și de cei mici și de cei mari…
Ca și în rețeta anterioară de ecler, pentru eclerele cu ciocolată și cremă de nuci și stafide avem nevoie de următoarele ingrediente:
-
forme de ecler,
-
umplutura din nuci și stafide (miezul de la 15 -20 de nuci și 250 g de stafide se blendăresc până se obține o pastă fină);
-
glazura pentru eclere se face din ciocolată de roșcove ( 250 g de lapte praf de soia, 150 g de pudră de roșcove, 100 g de stafide, 100 ml apă – se mixează fin, iar dacă compoziția este prea subțire se mai adaugă puțină pudră de migdale obținute prin râșnire).
3. Ecler cu dulceață de prune și cremă de nuci
Dulceața de prune și cremă de nuci dau un gust excelent eclerelor, de parcă ar fi făcute cu “mai i-a din cele mai bune...”
Ingrediente pentru eclerul cu dulceață de prune și cremă de nuci
-
forme de ecler,
-
umplutura pentru eclere: dulceață de prune,
-
glazura pentru eclerele cu dulceață de prune este făcută din cremă de nuci.
4. Ecler cu cremă de căpșuni și frișcă vegetală
Crema de căpșuni și frișca vegetală dau savoare formele de eclere…
Ingrediente pentru eclerul cu cremă de căpșuni și frișcă
- forme de eclere,
- umplutura pentru eclere făcută din:
-
10-15 căpşuni,
-
100 ml de lapte, o linguriţă de miere,
-
120 g de pudră de migdale, urmărind ca budinca să aibă consistenţă şi să nu fie fluidă (se va mai adăuga pudră de migdale până ce ajunge să aibă o consistenţă densă).
- glazura: Frișca vegetală pentru ornarea eclerele cu cremă de căpșuni se face din:
Toate aceste ingrediente se mixează, se pun timp de câteva minute la foc mic și se amestecă continuu până se obține o cremă fină, care se lasă apoi să se răcească. După răcire, se adaugă 2 linguri de miere la crema pentru frișcă vegetală și se mixează la viteză mare, apoi se va mixa încet și continuu pe măsură ce vom adăuga puțin câte puțin ulei de migdale sau de semințe de floarea-soarelui (cantitatea de ulei – 200 ml).
5. Ecler cu frișcă vegetală și ciocolată de roșcove
Savuroase și bune, eclerele cu frișcă vegetală și ciocolată de roșcove fac deliciul ocaziilor de aniversarea zilelor de naștere și nu numai, chiar și pentru încântarea oaspeților sosiți la o petrecere de nuntă ori de revelion…
Ingrediente pentru eclerul cu frișcă vegetală și ciocolată de roșcove
-
Forme de ecler
-
umplurura pentru eclere: frișcă vegetală (ingredientele și modul de preparare pentru frișca vegetală sunt detaliate în varianta de ecler cu căpșuni și frișcă vegetală),
-
glazura pentru ecler este ciocolata de roșcove (ingredientele și modul de preparare sunt mențonate la rețeta 2 de ecler cu ciocolată de roșcove, cremă de nuci și stafide).
6. Ecler cu frișcă vegetală și pastă de măceșe
Apetisante și ușor de preparat, eclerele cu frișcă și pastă de măceșe sunt remarcabile prin combinația de culori pe care le au ingredientele și aromă…
Ingrediente pentru eclerul cu frișcă vegetală și pastă de măceșe
-
Forme de eclere,
-
umplutura pentru ecler: frișcă vegetală (ingredientele și modul de preparare pentru frișca vegetală sunt detaliate la rețeta 4. de ecler cu cremă de căpșuni),
-
glazura pentru ecler: pastă de măceșe făcută după rețetă - pastă de măceșe
7. Ecler cu ananas și ciocolată de roșcove
Eclerul cu ananas și ciocolată de roșcove este delicios…
Ingrediente pentru eclerul cu ananas și ciocolată de roșcove
-
Forme de ecler,
-
umplutura: bucăți de ananas,
-
glazura pentru ecler: ciocolată de roșcove (ingredientele și modul de preparare sunt menționate la rețeta 2 de ecler cu ciocolată de roșcove, cremă de nuci și stafide).
8. Ecler cu mango și frișcă vegetală
Eclerele cu fructe exotice (mango, papaya, kiwi, etc.) și frișcă sunt frumoase și gustoase…
Ingrediente pentru eclerul cu mango și frișcă vegetală
-
Forme de ecler,
-
umplutura: bucăți de mango,
-
glazura: frișcă vegetală ( ingredientele și modul de preparare pentru frișca vegetală sunt detaliate în varianta de ecler cu căpșuni și frișcă vegetală -rețeta 4).
9. Ecler cu mere coapte și glazură de ciocolată de roșcove, frișcă vegetală sau pastă de măceșe
Eclerele cu mere coapte și glazurate cu ciocolată de roșcove, cu pastă de măceșe sau cu frișcă vegetală sunt delicatese ce îmbie pe toți cei prezenți pe lângă platoul cu asemenea bunătăți să fie vigilenți, dacă nu-s pe fază nu mai apucă…
Ingrediente pentru eclerele cu mere coapte și glazură de ciocolată de roșcove, frișcă vegetală sau pastă de măceșe
- Forme de ecler,
- umplutura: bucăți de mere coapte răcite, a se vedea rețeta mere coapte,
- glazura: ciocolată de roșcove, frișcă vegetală sau pastă de măceșe.
10. Ecler cu goji și ciocolată de roșcove sau cu frișcă vegetală
Pentru consumatorii de goji și pentru cei care nu au mâncat niciodată cremă de goji ca umplutură pentru eclere, scriu această variantă de ecler cu goji și ciocolată de roșcove sau cu frișcă vegetală.
Ingrediente pentru eclerele cu cremă de goji și ciocolată de roșcove sau cu frișcă vegetală
- Forme de eclere,
- umplutura: 350 g fructe goji lăsate la muiat în apă (cât să le acopere puțin), apoi se blendăresc până se obține o cremă fină,
- glazura: ciocolată de roșcove sau frișcă vegetală.
Vă doresc reușită la preparatul eclerelor și multă sănătate!
Comentarii