Linte verde - 1 kg

Linte verde - 1 kg
Producător:
Categoria: Leguminoase
Preț: 11,99 lei / kg
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Prezentarea generală a lintei

Lintea (Lens Culinaris Medik., din familia botanică Leguminoase), plantă asiatică cunoscută încă din antichitate în Europa. În Sparta, lintea constituia o importantă plantă alimentară, se pregătea o supă delicioasă din boabe de linte neagră. Lintea este de culori diferite: roșie, verde, neagră. La noi în țară, lintea este cultivată și pe suprafețe reduse, cu toate că are o valoare nutritivă remarcabilă.

Principalii constituenți ai lintei

Principalii constintuenți ai lintei, la 100 g, sunt:

  • proteinele – 24 g;

  • hidrații de carbon – 56 g;

  • grăsimi este doar de 1g;

  • sodiu – 4 mg;

  • potasiu 810 mg;

  • calciu 75 mg;

  • fier 6, 9 mg.

De asemenea, 100 g de linte conțin și:

  • vitamina A în proporție de 20 µg;

  • vitamina B1 - 0, 45 mg;

  • vitamina B2 - 0, 25 mg;

  • niacin - 2 mg /100 g;

  • cantități mici de vitamina C.

Raportul energetic la 100 g de linte este de 354 kcalorii.

Recomandări terapeutice ale lintei

Terapeutic, lintea poate fi folosită atât intern, cât și extern (cataplasmele din linte fiartă și zdrobită sunt recomandate în abcese și panarițiu).

Intern: Lintea este benefică în stări de convalescență și fiind o plantă galactogogă (mărește producția de lapte pentru femeile care alăptează) este recomandată mamelor care alăptează.

Cel mai des comercializată la noi în țară este lintea verde și lintea roșie, cea neagră este mai puțin întâlnită pe piață. Din cele două sortimente de linte mai cunoscute și la noi se pot pregăti următoarele preparate culinare: supe – creme din boabe de linte, pateuri, dropuri și diverse mâncăruri garnisite cu salate proaspete pentru ai spori eficiența terapeutică.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.025 sec