Cuișoare - 100 grame

Cuișoare - 100 grame
Producător:
Categoria: Condimente
Preț: 9,00 lei
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Cuișoarele - bobocii florali ai arborelui de cuișoare (Eugenia caryophyllata, familia Myrtaceae) recoltați înainte de înflorire; acestea sunt foarte bogate în uleiuri cu miros puternic (eugenol, tanini, flavonoide și altele). Arborele de cuișoare poate atinge înălțimi cuprinse între 10 – 20 m, cu frunze mereu verzi, ajung să aibă bulbi florali abia după 20 de ani de la plantare și apoi timp de încă 50 de ani sunt fertili.

 

Beneficii și utilizări ale cuișoarelor?

  1. Eugenolul din cuișoare este un ulei cu miros puternic și cu proprietăți antiinflamatoare, folosit în industria farmaceutică la prepararea medicamentelor folosite pentru tratarea afecțiunilor stomacului și ale intestinelor.

  2. Calmează durerile dentare! Uleiul de cuișoare împrospătează respirația și este benefic pentru reducerea simptomelor inflamațiilor dentare (5 picături la 250 ml apă călduță - gargară) și ale articulațiilor, pentru acestea dizolvându-se în apa de baie 10 picături, se constată o reducere semnificativă a inflamațiilor.

  3. Vindecă afecțiuni ale pielii: uleiul de cuișoare (5 picături), folosit împreună cu uleiul de măsline (200 ml), sunt benefice pentru a reda elasticitate pielii afectate de vergituri; extompează vânătăile și hidratează pielea uscată.

  4. Luptă împotriva bacteriilor și virușilor! În viroze respiratorii și gripă, uleiul de cuișoare poate fi folosit ca aromoterapie: infalații cu ulei de cuișoare pentru orespirație ușoară (se pregătește un ceai de mușețel în care se pun 10 picături de ulei de cuișoare și timp de 15 minute se fac respirații profunde cu fața deasupra vasului în care am pregătit ceaiul. Pentru a mări eficiența procedurii inhalației se aplică un prosop pe capul celui care face procedura).

  5. Parfumul uleiului de cuișoare ajută la îndepărtarea oboselii și a stresului! Folosit în masaj, uleiul de cuișoare împreună cu ulei de măsline sau de migdale este un remediu excelent pentru relaxare. În special pentru bărbați mirosul plăcut al uleiului de cuișoare are efect afrodisiac.

  6. Condimentează preparatele culinare! Cuișoarele sunt folosite atât pentru aromatizarea gemurilor și a deserturilor rafinate (gem de corcodușe cu aromă de cuișoare, ciocolată și înghețată cu aromă de cuișoare, etc.), dar și pentru condimentarea supelor sau a diverselor mâncăruri din legume. Acest condiment trebuie adăugat în ultima fază a preparării rețetelor culinare și întotdeauna cuișoarele trebuie proaspăt râșnite înainte de utilizate.

 

Cuișoare - proprietăți

Cuişoarele au următoarel proprietăți: antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice (calmeaza durerea), antiinflamatorii, tonice, stomahice (favorizeaza digestia), carminative (antibalonare), antiulceroase, antitrombotice, antioxidante si anticancerigene.

 

Atenționări

  • Se folosesc doar cantități mici din acest condiment; cuișoarele în cantități mari pot provoca iritații gastrice!

  • Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să evite utilizarea cuișoarelor!

 
Notă: articolul de mai sus își propune să informeze și să educe, nicidecum să înlocuiască sfatul competent al profesioniștilor care activează în sistemul de ocrotire a sănătății. Folosiți orice informație cu grijă și înțelepciune!
 
Bibliografie:

¹ Vintilă Slonovschi, Plante cunoscute și totuși... necunoscute, Editura Ceres, 1984.

² Cuişoare (Eugenia caryophyllata) - beneficii şi proprietăţi

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Produse similare

Created in 0.027 sec