Ceai de fructe de măceșe - 50 grame

Ceai de fructe de măceșe - 50 grame
Producător:
Categoria: Ceaiuri
Preț: 3,50 lei / 50 g
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Ceaiul de măceşe bogate în vitamine, ajută la energizarea întregului organism. Ceaiul de măceşe este recomandat în caz de alergie, rinită alergică, constipaţie, colici abdominale.

Măceșele sunt fructele măceșului, care poartă denumirea latină de „Rosa canina” și este din familia Rosaceae, fiind foarte des întâlnit nu numai la noi în țară, ci în mai toată Europa, vestul Asiei și Africa de nord-vest. Acesta poate ajunge până la 5 m înălțime. Plantă a cărei tulpină cățărătoare este acoperită de țepi mici și ascuțiți, cu flori roze din care cresc fructe de culoare roșie atunci când sunt coapte.

În terapeutică, măceșele sunt folosite ca tonic vitaminizant, datorită conținutului bogat în vitamine (A, B1, B2, P, K, și în cel mai mult vitamina C). Conțin și zaharuri, pectine (compuși organici vegetali – pectoză), tanin, acid malic și citric, etc. Datorită vitaminei P, preparatele din măceșe mențin permeabilitatea și fragilitatea vaselor capilare, normalizând circulația sângelui. Măceșele au însușirea de a spori secreția biliară, fiind indicate în afecțiunile ficatului. În broșura „Farmacia verde”, editată de Recoop în1989, găsim menționate printre recomandările consumului de preparate din măceșe (sirop, marmeladă, ceai, pastă - gem) următoarele afecțiuni: inflamație intestinală, piatră la rinichi sau la vezica urinară și convalescență.

În pregătirea tuturor sortimentelor culinare din măceșe trebuie folosite numai vase smălțuite și evitarea celor din metal, căci metalele descompun vitamina C conținută de măceșe. De asemenea se va folosi o sită fină din material plastic sau din tifon pentru îndepărtarea semințelor și a perilor din interiorul măceșelor, astfel produsele finite (marmelade și pasta-gem) vor fi apreciate ca delicatese culinare cu beneficii remarcabile pentru sănătate.

Putem beneficia de elementele nutritive ale acestor fructe consumând zilnic o cană de ceai de măceșe (recomandarea în cazul bolilor de rinichi este de a face o cură îndelungată), cu precizarea ca acesta să fie răcit înainte de a fi îndulcit cu miere, căci mierea la temperaturi mari devine toxică. Fructele de măceșe intră în compoziția ceaiurilor hepatic protector și tonic aperitiv.

Mod de preparare: 2 lingurițe de fructe zdrobite la 500 ml de apă; se fierb 10 minute. Fructele de maceșe se introduc atunci când clocotește apa, pentru a se diminua pierderea de vitamina C. Se indulcește după gust. Se bea calduț sau rece.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.032 sec