Agrișe uscate - 500 grame

Agrișe uscate - 500 grame
Producător:
Categoria: Fructe uscate
Preț: 32,00 lei / 500 g
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Agrişele uscate conţin acid citric, malic şi tartric, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substanţe grase, zaharuri şi vitaminele A, B1, B2, C, P. Conţin de 20 de ori mai multă vitamina C decât portocalele.
Agrişele favorizează formarea globulelor roşii.

Agrișele sunt importate, la noi în țară cultura de agrișe este foarte mică.  În alimentație, agrișele sunt utilizate atât pentru consumul în stare proaspătă sau ca fructe uscate, dar mai ales sub formă de produse industrializate. La prelucrare sunt folosite în amestec cu alte specii de fructe de pădure, datorită conținutului ridicat de acizi (precum: malic, citric, tartric etc.) și substanțe pectice, celuloză, vitamine (A, B1, și C), săruri (K, Ca, Fe și P).

Perioda de valorificare a agrișelor se poate prelungi în perioada lunii iulie. Sunt cunoscute soiurile: Triumf roșu, Muntenesc de America, Maydouke. După recoltare, fructele sunt așezate în lădițe și menținute la temperatură de 0° C și umiditate relativă de 90%. În aceste condiții, agrișele își păstrează calitatea timp de 2-3 săptămâni și pot fi astfel comercializate proaspete sau trecute prin diverse procese: fie de conservare, de unde ajung să fie comercializate și consumate ca agrișe uscate, fie prelucrate în compoturi, sucuri, jeleuri, gemuri împreună cu alte fructe.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.037 sec