Agrișe uscate - 1 kg

Agrișe uscate - 1 kg
Producător:
Categoria: Fructe uscate
Preț: 62,00 lei / kg
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Prezentare generală a agrișului

Agrișul (RIBES UV A-CRISPA, familia Saxifragaceae) este întâlnit sporadic în flora stâncoasă a țării noastre prin păduri, tufișuri, locuri stâncoase din regiunea de munte până în cea subalpină. Se cultivă sub numeroase forme și varietăți pentru fructele lui (agrișe), care se consumă sub formă de compot.

Conținutul agrișelor

Principalul constituent al agrișelor proaspete este apa (88-93%).

Agrișele mai conțin 0, 80% proteine, acid malic, citric și tartric (cca. 1, 5%), substanțe grase (0, 65%), zaharuri, celuloză, vitamina C (26 – 34 mg%), vitaminele A și B1, săruri de K, Ca, Fe și P.

Consumate ca fructe proaspete agrișele oferă valoare energetică 43 kcal.

Recomandări terapeutice ale agrișelor

Agrișele consumate înaite de masă sunt tonic – aperitive (datorită acizilor din conținutul lor), însă sunt stomachice (în caz de atonii digestive) dacă sunt savurate după masă; fiind totodată remineralizante și ușor laxative. Ca și coacăzele negre și cele roșii, agrișele produc diureză cu eliminare de acid uric și urați, fiind recomandate în inflamații ale căilor urinare, litiaze, hiropizie, artritism, reumatism, gută. Sunt benefice ca stimulent al funcției hepatice.

Moduri de utilizare a agrișelor

Agrișele pot fi consumate în stare proaspătă, preparate (în compot, supe, garnituri cu sosuri albe sau făcute suc și băut 100 – 300 g/zi în 3 – 4 reprize). De asemenea pot fi servite la micul dejun agrișe uscate împreună cu diverse cereale. Poftă bună!

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.025 sec