• Alimentație sănătoasă

  • 135 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Băuturi din fructe
Ne apropiem de luna decembrie, o lună marcată de sărbători! Și pentru ca sărbătoarea să fie deplină, nu vom uita de prgătirea meniurilor și a băuturilor din fructe.
Știm cu toți că un suc natural din fructe este benefic pentru sănătate, însă astăzi doresc să descoperim și alte băuturi din fructe, dintre care unele poate nu ne sunt cunoscute.
 
Siropuri
Din fructe se pot pregăti, potrivit sezonului în care apar respectivele fructe, siropuri concentrate pe care le putem servi în diverse ocazii. Siropul din fructe (căpșuni, zmeură, mure, afine, coacăze, caise, vișine, cireșe și altele) se pune într-un pahar înalt și se consumă după preferință adăugând sifon rece sau apă rece și cuburi de gheță.
Păstrarea fructelor în sezonul rece
Pentru a avea fructe proaspete și în timpul sezonului rece este necesar să respectăm câteva condiții de păstrare. Merele, perele, strugurii, gutuile și nucile se pot păstra în camere amenajate cu rafturi din lemn sau în lădițe. Pentru fiecare dintre fructele deja amintite voi face o prezentare a modalității în care pot fi păstrate cât mai mult timp în lunile de iarnă, pentru a ne bucura cât mai mult de beneficiile pe care le putem avea consumându-le.
Lămâile – benefice în tratarea a peste 150 de boli
Mulți ditre noi folosim lămâie atunci când răceala sau gripa ne invadează căile respiratorii ale organismului nostru. Dar să fie lămâile benefice doar când suntem răciți sau gripați? Cu siguranță că ne sunt de folos și pentru alte afecțini ale sănătății... Care sunt acestea?!
Dr. Sorin Necula menționează, în cartea Sănătate și vindecare folosind stilul de viață edenic și remediile naturale, că lămâile sunt utilizate pentru tratarea a mai mult de 150 de boli, inclusiv boala malignă.
Plăcintă de gutui cu nuci și semințe
Este toamnă târzie. Ceea ce înseamnă că, în sfărșit, s-au copt și ultimele fructe ale toamnei - gutuiele. Profitând de ocazie vă prezentăm o rețetă pentru plăcintă de gutui cu nuci și semințe. Este pentru prima dată când am încercat această combinație. O bunătate!
Noi vă recomandăm!
Beneficiile fructelor de pădure
Suntem în sezonul rece și trebuie să ne întărim rezistența organismului consumând ceaiuri calde, fructe, legume și verdețuri care aduc nenumărate beneficii datorită aportului lor bogat în nutrienți.
 
Fructele de pădure pot fi utilizate proaspete doar în sezonul cald, iar iarna le putem consuma sub formă de fructe uscate, în ceaiuri sau în dulcețuri, gemuri, marmeladă sau siropuri. Nu sunt doar bune la gust, ci sunt adevărate resurse ce luptă împotriva nenumărator afecțiuni care ne afectează sănătatea.
 
Vă invit să facem o mică lectură asupra beneficiilor oferite de câteva dintre fructele de pădure care se găsesc la noi în țară:
  • mure,
  • coacăze negre,
  • cătină,
  • fructele negre ale socului și măceșe.
Plăcintă cu dovleac, curmale și semințe
Rețetă pentru plăcintă cu dovleac, curmale și semințe.
Scorțișoara - beneficii
Scorțișoara (Cinnamomum zeylanica, familia Lauraceae) este un condiment apreciat atât pentru aromă, cât și pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului, din punct de vedere medical.
 
Scorțișorul este un copac exotic, înalt de 10 -15 m, cu frunze mereu verzi și oval – ascuțite care persistă mai mulți ani pe ramuri. Scorțișoara care se comercializează se obține în urma procedurilor de tăiere, de decojire și de uscare a ramurilor tinere ale scorțișorului.
 
După ce coaja ramurilor se usucă până devine de culoare cărămizie – roșiatică, urmează procedura de măcinare obținându-se scorțișoara măcinată care este ambalată în recipiente cu gramaje diferite.
 
Scorțișoara măcinată este bogată în nutrienți: minerale (calciu, mangan, fier etc.), fibre, acetat cinamic care reduce vâscozitatea trombocitelor.
Curiozități despre zmeură
Zmeura îmi aduce mie personal unele dintre cele mai plăcute amintiri din copilărie, situându-se clar în fruntea listei de fructe preferate, alături de cireșe și mere.
 
Zmeura, la fel ca și celelalte fructe de pădure, poate să stârnească, pe bună dreptate, mintea curioasă a vânătorului de curiozități. Ce se ascunde în spatele acelor culori atât de vii și apetisante?!
Mic dejun cu mei, nuci, semințe și fructe uscate
Rețetă pentru un mic dejun care este ușor de preparat, pe bază de mei, nuci, semințe și fructe uscate.
7 curiozități despre căpșuni
Tolba plină de curiozități s-a oprit astăzi în regatul fructelor de pădure! Consumul de căpșuni aduce multiple beneficii pentru sănătate, aceste fructe remarcându-se printr-un conținut foarte bogat de nutrienți valoroși - vitamine, minerale, fibre alimentare și antioxidanți.
Rețetă - Balabuște cu gem de prune și migdale
Ai auzit vreodată în viața ta de balabuște?! Eu am făcut pentru prima dată cunoștință cu balabuștele acum vreo 10 ani în urmă, atunci când am făcut o vizită peste Prut, în R. Moldova. Mi-au plăcut balabuștele, așa că am reținut rețeta. O rețetă, care așa cum vei vedea mai jos, este destul de simplu de urmat.
 
Ingrediente
  • 8 - 12 mere potrivite (în funcție de cât de multe balabuște dorim să facem)
  • câte 3 migdale pentru fiecare balabușcă
  • gem sau dulceață de prune
  • aluat de prăjituri
Nucile, semințele și fructele te ajută să tratezi și să previi o mulțime de boli!
Nucile sunt niște alimente foarte valoaroase din punct de vedere alimentar, care aduc organismului multiple beneficii, ajuntându-te să previi și să tratezi o mulțime de boli și afecțiuni.
Pagina: 1234567...12
Created in 0.017 sec