• Alimentație sănătoasă

  • 125 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Beneficiile consumului de struguri
Strugurii sunt fructul viței-de-vie (denumirea latină Vitis vinifera). Vița-de-vie se cultivă de câteva mii de ani. Despre vița-de-vie și despre struguri s-a scris mult de-a lungul veacurilor, acestea fiind menționate chiar și printre fructele din Biblie, precum: smochinele (apar în 17 versete biblice), migdalele (le găsim în 2 versete din Vechiul Testament), rodie (în 4 versete), mere (în 2 versete), stafide (în 7 versete), fistic (un verset), nuci (versetul 11 din cartea Cântarea Cântărilor capitolul 6), măsline (în 7 versete), etc.
Strugurii sunt fructele cele mai amintite pe paginile Sfintei Scripturii: au cele mai multe menționări în 14 versete, iar vița-de-vie - două versete, cuvântul must apare în 20 de versete, cuvântul vinul apare în 48 de versete, iar expresia rodul viței este scrisă în două din versetele Noului Testament.

 
Laptele din nuci, cereale sau soia
În articolul Băuturi din fructe am punctat care sunt beneficiile consumului de sucuri din fructe; astăzi îmi voi îndrepta condeiul către valoarea nutritivă a băuturilor din nuci, cereale și leguminoase (soia).
 
Cei care au renunțat la consumul de lapte de origine animală, înlocuindu-l cu lapte din diverse nuci, știu foarte bine că aceasta ese o alegere lăudabilă și demnă de urmat.
 
Laptele din nuci, semințe, cereale sau din soia este ușor de preparat, foarte bun și hrănitor. În dieta vegană, laptele din nuci este foarte des utilizat pentru prepararea unor deserturi dietetice fără egal: înghețată din fistic sau migdale, budinci cu lapte de soia, frișcă din lapte de nuci, înghețată de soia, prăjituri cu aluat în componența căruia a fost folosit laptele vegetal, etc.
 
Salată cu boabe de năut
Ușor de pregătit și foarte hrănitoare, salata cu boabe de năut este gata în doar 15- 20 de minute.
 
Ingrediente
  • 1/2 varză roșie,
  • 240 g de boabe de năut sau conținutul unei cutii de 400 g de năut fiert,
  • 2 -3 linguri de bulion de roșii sau o ceașcă de suc de roșii,
  • 1 lingură de ulei de măsline,
  • o legătură de pătrunjel verde,
Salată cu semințe de chia
Ingrediente pentru 6 – 8 porții
  • 1 salată verde mai mare,
  • 250 g roșii cherry,
  • o legătură ceapă verde,
  • 100 g măsline fără sâmburi,
  • 1 cutie ciuperci,
  • 3 – 4 linguri fulgi de drojdie,
  • sare după gust,
  • 1 lingură ulei de măsline.
Noi vă recomandăm!
Salată de fructe cu migdale
Salata de fructe nu este doar apetisantă, ci este și foarte sănătoasă! Salata de fructe poate fi servită în orice moment din zi și poate înlocui chiar meniul încărcat pe care îl consumăm la cină, astfel ne vom putea odihni mai bine.
Suc de legume pentru detoxifierea organismului
O rețetă de suc de legume foarte uşor de preparat! Curele cu sucuri din fructe sau din legume sunt recomandate pentru detoxifierea organismului şi ne pot fi de un real folos în lupta împotriva kilogramelor în plus sau împotriva multor boli: infecții renale sau afecțiuni ale ficatului, malnutriție, cancer, leucemie etc.
Semințele de dovleac și beneficiile lor
Dovleacul (Cucurbita maxima, denumirea latină) ca și plăcintarul sunt plante agățătoare cultivate atât pentru fructul lor (ce poartă denumirea de bostan sau dovleac), cu utilizări multiple în prepararea anumitor specialități culinare: plăcinte, prăjituri, ștrudel, dovleac copt, supe creme cu dovleac, gemuri, tocane, etc., dar și pentru miezul delicios al semințelor lor care au proprietăți remarcabile pentru sănătatea oamenilor.
 
Semințele de dovleac sunt bogate în vitamine A, E, K, complexul vitaminic B, minerale (zinc, magneziu, calciu, potasiu, fier, mangan, fosfor, cupru), proteine, carbohidrați, acizi grași esențiali - nutrienți necesari pentru refacerea și menținerea echilibrului întregului organism.
Salată de cartofi cu maioneză de soia
Foarte hrănitoare, bună la gust și ușor de gătit, salata de cartofi cu maioneză de soia este gata în mai puțin de o oră.
 
Ingrediente pentru 4 - 5 porții
  • 1 kg de cartofi,
  • 2 ardei roșii murați sau 3 – 4 castraveți murați,
  • 1 ceapă tăiată mărunt,
  • 3 linguri de maioneză de soia,
  • 1 legătură de pătrunjel verde,
  • sare după gust.
Bomboane cu goji și nuci
În 15 minute putem pregăti bomboane de casă cu goji și nuci, foarte dorite de cei mici, mai ales când ne pregătim pentru sărbători sau pentru aniversarea zilei de naștere. Gustoase și foarte sănătoase datorită conţinutului bogat de nutrienţi pe care le conţin nucile și goji, ingrediente care măresc savoarea bomboanelor.
Mic dejun cu orez, fructe şi nuci
Vă propun o rețetă pentru un mic dejun sănătos și consistent, care este simplu de preparat și nu necesită prea mult timp.
Ceai din fructe exotice
Datorită substanțelor active pe care citricele le conțin, fructele exotice au fost apreciate și utilizate alimentar și în scopuri terapeutice la fabricarea ceaiurilor din fructe. Citricile conțin antioxidanți (vitamina C, A, flavonoizi, acid citric, malic, folic, minerale, etc.) și sunt consumate de regulă proaspete sau prelucrate sub formă de băuturi răcoritoarele, suc, compot, sirop, pastă, gem, jeleu. dulceață, ceaiuri, peltea, etc.
Mic dejun cu lapte și fulgi de porumb
Fulgii de porumb sunt foarte hrănitori și pot fi serviți la micul dejun cu lapte (de soia, migdale sau lapte prospăt de vacă, bine fiert și răcit înainte de a fi consumat). Acest mic dejun piate fi consumat și de copiii cu vârsta de peste 2 ani.
Pagina: 12345...11
Created in 0.033 sec