• Ana-Maria

  • 91 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Pâine cu seminţe
În România, făina de grâu reprezintă materia primă pentru industria de panificaţie; dar în alte locuri de pe glob pâinea poate fi în totalitate din făină de: secară, hrişcă, mei, orz, ovăz, psyllium – origină din India.
O făină bună, creativitate, timp şi pricepere sunt ingredientele ideale pentru a obţine o varietate de bunătăţi, precum: pâine cu seminţe, fursecuri cu nuci şi stafide, cornuri umplute cu gem de caise sau de prune, covrigi cu mac sau cu susan, plăcinte cu mere şi migdale sau cu dovleac şi bucăţele de curmale, brioşe, cozonaci cu stafide aurii şi mixt de nuci, clătite, aluaturi pentru pizza, etc.
Am avut plăcerea să particip la sărbătoarea secerişului, în 28.10.2017 – Târgovişte, ocazie în care cei prezenţi au mulţumit lui Dumnezeu pentru roadele obţinute în acest an; copiii au cântat vocal sau cu instrumente, iar la sfârşit au avut bucuria să servească din prăjiturile pregătite pentru ei. Atenţia mi-a fost atrasă de aspectul pâinii cu seminţe făcută de d-na Margareta Ilinca şi în cele scrise mai jos voi prezenta reţeta dânsei.
 
Busuioc, ridiche neagră şi miere – remediul excelent pentru tratarea tusei şi a gripei
Săptămâna aceasta, fetiţa mea de numai 4 ani, Anastasia a gândit şi a făcut prima ei reţetă de tratament antitusiv pe bază de ridiche neagră, miere şi frunze de busuioc. Dacă obişnuiam să-mi tratez răcelile sau gripa cu sucul de la o ridiche neagră îmbibată cu miere şi lăsată peste noapte, Anastasia a venit cu ceva inovativ adăugând şi frunze de busuioc, care dau o aromă deosebită; iar beneficiile acestui amestec de ingrediente nu s-au lăsat prea mult aşteptate, căci durerea de gât s-a diminuat evident.
 
Quinoa – beneficii
  • Vă place quinoa?
  • Eu am mâncat mic dejun cu quinoa, nuci şi fructe uscate şi mi-a plăcut! Dietetic, uşor de pregătit - în doar 15 minute şi foarte hrănitor!
Şi la noi în ţară, quinoa devine tot mai cunoscută şi apreciată de consumatori.
Din cele citite am descoperit că Beth Gleisler (autorul cărţii Quinoa – proteina sin gluten ) consideră quinoa ”un cadou ancestral din Anzi în lume”. Quinoa (Chenopodium quinoa ) este din punct de vedere tehnic o sămânţă, deşi este numită adesea cereală.
 
Ceai de mușețel - beneficii și utilizări
Nu știu dacă vă place ceaiul de mușețel, dar eu vă scriu cinstit că-mi place parfumul ceaiului de mușețel și floarea mușețelului (Matricaria chamomilla, Fam. Compositae) îmi face bine: mă duce cu gândul la joaca de copil din curtea bunicilor – când adunam vara buchete cât putem de mari și le dăruiam bunicii, iar dânsa nu le punea în apă cum credeam eu, ci la uscat pe coli de hârtie. Ce vremuri demult apuse...
Astăzi mă bucur să știu că bunica era o femeie inteligentă, căci din cămara ei nu lipseau ceaiurile frumos aranjate în săculețe, iar pe fiecare dintre ele era brodat caligrafic denumirea plantei medicinale existente în interiorul său.
Mușețelul (originar din sud -estul Europei, popular denumit: morună, romaniță, mătricea, romaniță brună) este o plantă anuală, cu flori mici, formate din petale albe, subțiri și mijlocul galben ce emană un parfum specific, foarte plăcut, datorită conținutului de ulei volatil.
 
Noi vă recomandăm!
Top 5 ceaiuri din plante medicinale existente în România
Atunci când ne aflăm în România se poate să uităm că suntem pe teritoriul unei țări bogate, cu toate că ceea ce este bogăție pentru unii dintre noi, nu înseamnă nimic pentru alții. Însă există bogății ale naturii create numai de Dumnezeu și ele se găsesc și-n țara noastră. În Sfânta Scriptură este scris că "pâinea și apa nu-ți vor lipsi".
Iată că nu ne lipsesc nici plantele medicinale!
 
Când eram copil îmi plăcea să-mi adun mușețel de pe pajiștile din apropierea casei bunicilor mei, iar acum las ca această pasiune să încolțească și-n inima micuței mele, arătându-i cât de bine este să ai casa pregătită de iarnă, iar din cămară să nu lipsească niciodată plantele medicinale.
Este grozav să le prezinți copiilor florile plantelor medicinale și beneficiile fiecăreia dintre ele pentru sănătatea oamenilor. Așa că voi face și de data aceasta o incursiune în lumea plantelor medicinale din patria noastră și sper să fie de folos tuturor celor ce vor parcurce cele scrise.
 
Ceai de anghinare
Între plantele medicinale din flora sudică a ţării noastre, cu largă utilizare în prepararea ceaiurilor se numără şi anghinarea (Cynara scolymus L., Familia Compositae), plantă mediteraneană la origine, aşadar pentru sezonul rece, când temperaturile sunt scăzute, anghinarea trebuie protejată de frig prin acoperire cu fân sau paie. Anghinarea prezintă o creştere rapidă în primul an: frunzele ei pot ajunge o lungime de aproximativ 1 m şi o lăţime de 30 de cm, iar florile de culoare violet apar după doi ani de la plantare. Anghinarea poate creşte până la 2 m înălţime.
Beneficiile consumului de struguri
Strugurii sunt fructul viței-de-vie (denumirea latină Vitis vinifera). Vița-de-vie se cultivă de câteva mii de ani. Despre vița-de-vie și despre struguri s-a scris mult de-a lungul veacurilor, acestea fiind menționate chiar și printre fructele din Biblie, precum: smochinele (apar în 17 versete biblice), migdalele (le găsim în 2 versete din Vechiul Testament), rodie (în 4 versete), mere (în 2 versete), stafide (în 7 versete), fistic (un verset), nuci (versetul 11 din cartea Cântarea Cântărilor capitolul 6), măsline (în 7 versete), etc.
Strugurii sunt fructele cele mai amintite pe paginile Sfintei Scripturii: au cele mai multe menționări în 14 versete, iar vița-de-vie - două versete, cuvântul must apare în 20 de versete, cuvântul vinul apare în 48 de versete, iar expresia rodul viței este scrisă în două din versetele Noului Testament.

 
Laptele din nuci, cereale sau soia
În articolul Băuturi din fructe am punctat care sunt beneficiile consumului de sucuri din fructe; astăzi îmi voi îndrepta condeiul către valoarea nutritivă a băuturilor din nuci, cereale și leguminoase (soia).
 
Cei care au renunțat la consumul de lapte de origine animală, înlocuindu-l cu lapte din diverse nuci, știu foarte bine că aceasta ese o alegere lăudabilă și demnă de urmat.
 
Laptele din nuci, semințe, cereale sau din soia este ușor de preparat, foarte bun și hrănitor. În dieta vegană, laptele din nuci este foarte des utilizat pentru prepararea unor deserturi dietetice fără egal: înghețată din fistic sau migdale, budinci cu lapte de soia, frișcă din lapte de nuci, înghețată de soia, prăjituri cu aluat în componența căruia a fost folosit laptele vegetal, etc.
 
Promo non-stop!
Alune de pădure crude nedecojite - 500 grame
Alune de pădure crude nedecojite - 500 grame
Super Foods
36,00 lei 29,99 lei
Valabil până la 31.12.2017
Caju crud - 250 grame
Caju crud - 250 grame
Super Foods
20,00 lei 17,50 lei
Valabil până la 31.12.2017
Salată cu boabe de năut
Ușor de pregătit și foarte hrănitoare, salata cu boabe de năut este gata în doar 15- 20 de minute.
 
Ingrediente
  • 1/2 varză roșie,
  • 240 g de boabe de năut sau conținutul unei cutii de 400 g de năut fiert,
  • 2 -3 linguri de bulion de roșii sau o ceașcă de suc de roșii,
  • 1 lingură de ulei de măsline,
  • o legătură de pătrunjel verde,
Salată de fructe cu migdale
Salata de fructe nu este doar apetisantă, ci este și foarte sănătoasă! Salata de fructe poate fi servită în orice moment din zi și poate înlocui chiar meniul încărcat pe care îl consumăm la cină, astfel ne vom putea odihni mai bine.
Suc de legume pentru detoxifierea organismului
O rețetă de suc de legume foarte uşor de preparat! Curele cu sucuri din fructe sau din legume sunt recomandate pentru detoxifierea organismului şi ne pot fi de un real folos în lupta împotriva kilogramelor în plus sau împotriva multor boli: infecții renale sau afecțiuni ale ficatului, malnutriție, cancer, leucemie etc.
Semințele de dovleac și beneficiile lor
Dovleacul (Cucurbita maxima, denumirea latină) ca și plăcintarul sunt plante agățătoare cultivate atât pentru fructul lor (ce poartă denumirea de bostan sau dovleac), cu utilizări multiple în prepararea anumitor specialități culinare: plăcinte, prăjituri, ștrudel, dovleac copt, supe creme cu dovleac, gemuri, tocane, etc., dar și pentru miezul delicios al semințelor lor care au proprietăți remarcabile pentru sănătatea oamenilor.
 
Semințele de dovleac sunt bogate în vitamine A, E, K, complexul vitaminic B, minerale (zinc, magneziu, calciu, potasiu, fier, mangan, fosfor, cupru), proteine, carbohidrați, acizi grași esențiali - nutrienți necesari pentru refacerea și menținerea echilibrului întregului organism.
Pagina: 12345...8
Created in 0.023 sec