Plăcinta cu mere și nuci este delicioasă, fiind un ”oaspete” frecvent în bucătăria mea. Și sunt sigură că nu doar în bucătăria mea...

placinta cu mere si nuci

1. Ingrediente pentru aluatul plăcintei

  • 15 linguri de făină de grâu (cât încape într-o cană de 300 ml)

  • o jumătate de cană de apă călduță (100 ml)

  • 13 linguri de ulei

  • 8 – 10 linguri de zahăr

  • 1 praf de copt

  • drojdie cât o nucă (sau 1 plic de drojdie uscată)

  • 1 linguriță cu esență de vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)

  • o jumătate linguriță de sare

 

2. Mod de preparare pentru aluat

Toate ingredientele se amestecă bine într-un bol și se frământă bine până devine o cocă omogenă. Se lasă la temperatura camerei până pregătim merele pentru plăcintă.

 

3. Ingrediente pentru compoziția dintre foile de plăcintă

Compoziția plăcintei poate fi făcută fie cu mere, fie cu dovleac sau alte fructe (pere, gutui etc.)

 

4. Mod de preparare a compoziție din mere

  1. Se spală merele, se curăță și se rad. Dacă sunt prea acre se amestecă cu 1-2 plicuri de zahăr vanilat.

  2. Se întind foi subțiri din coca pregătită anterior și se așează o foie de aluat într-o tavă unsă cu puțin ulei, peste care se aranjează compoziția de mere rase și nuci după preferință (alune de pădure, migdale, caju, nuci pecan, nuci macadamia), acoperită apoi de o altă foaie de aluat.

  1. Se pune tava la copt în cuptor timp de 15 – 20 de minute, până ce aluatul de deasupra se rumenește.

  2. Se taie plăcinta fie în formă de patrate, fie în formă de romburi care se pot servi ca atare sau pudrate cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!