De sărbători prăjiturile din aluat, și nu numai sunt foarte des pregătite de gospodine. Steluțele cu semințe de susan sunt gustoase, apetisante și mult îndrăgite de cei mici...

stelute cu seminte de susan

Ingrediente

  • 1 kg de făină,

  • 30 g de drojdie,

  • o jumătate linguriță de sare,

  • 3 linguri de zahăr,

  • 1 pliculeț de zahăr vanilat,

  • 1 lingură de ulei,

  • 150 ml de apă caldă,

  • 4 linguri de semințe de susan.

 

Mod de preparare

  1. Într-un castron, se pun: drojdia, înmuiată cu puțină apă, zahărul și conținutul unui pliculeț de zahăr vanilat și se amestecă bine.

  2. Separat, într-un vas în care se frământă aluatul se pune făiana cernută, apoi adăugăm compoziţia din vasul în care am pregătit drojdia și o lingură de ulei.

  3. Se amestecă bine ingredientele până se obține o cocă omogenă, care se presară cu puțină făină, se acoperă și se lasă la cald să crească timp de 15 - 20 minute.

  4. În acest sfert de ceas se pregătește o planșetă pe care vom presăra un pic de făină și vom pune la îndemână formele de steluțe. Când plămădeala a crescut în cele 15 – 20 de minute, vom lua aluatul și-l vom mai frâmânta puțin cu făină pentru ca să putem avea o cocă care nu se lipește de mâini. Se întinde coca pe planșetă cu un sucitor, apoi vom face formele de steluțe din aceasta.

  5. Steluțele de cocă se umezesc pe deasupra cu puțină apă și apoi vom presăra peste ele semințele de susan. Se unge o tavă de copt cu pic de ulei și în ea se aranjează steluțele cu susan la copt. Timp de coacere: 15 minute într-un cuptor preîncălzit.

  6. Când sunt puțin rumenite pe o parte, se întorc și pe partea cealaltă pentru încă 5 minute.

  7. Se scot apoi și se aranjează pe platouri să se răcească puțin înainte de a fi servite.

  8. Pot fi consumate ca atare sau cu o cană de lapte de soia sau cu ceai de fructe de pădure, de lămâie, de portocală, de căpșuni, după preferință.

 

Poftă bună!