Frigărui de fructe cu ciocolată din pudră de roșcove și nuci

Veți avea nevoie de

  • fructe diverse (mere, pere, banane, kiwi, ananas, grepfrut roșu, etc)
  • cuțit, furculiță, lingură
  • tocător
  • bețe lungi
  • un ibric și o oală mai mare
  • foaie de copt,
  • hârtie de copt
  • ciocolată din: 250 g pudră de roșcove, 150 ml lapte de soia și 150 g nuci (caju, migdale sau alte nuci) râșnite și 100 g zahăr vanilat.

 

Mod de preparare

  • Fructele se spală, se curăță de coajă citricele și se taie rondele sau cuburi mici.

  • Bețele lungi se încarcă cu bucăți de fructe.

  • La următorul pas este imperios necesar ajutorul părinților / adulților, pentru a evita pericolul de accidentare la foc a celor mici: se pune ceva apă la fiert în oală mare, apoi pe apa clocotită se așează ibricul în care se pun ingredientele: 250 g pudră de roșcove, 150 ml lapte de soia și 150 g de nuci râșnite pentru a putea obține o ciocolată topită. Se amestecă ciocolata cu o lingură de lemn până când compoziția devine omogenă.

  • Dacă compoziția ciocolatei este prea vâscoasă se poate adăuga puțin lapte.

  • Frigăruile de fructe se pun pe tava de copt pregătită cu hârtie pentru copt.

  • Cu o furculiță sau cu o lingură puneți acum picături de ciocolată topită peste frigăruile de fructe.

  • Frigaruile de fructe pot fi consumate ca atare sau decorate cu zahăr pudră.

 

 

Serviți frigărui de fructe cu ciocolată de roșcove și nuci. Bucurați-vă de aroma lor. Poftă bună!