Rețetă pentru drob de orez cu nuci și migdale.

drob cu nuci si migdale

Ingrediente

  • 1/2 kg de orez,

  • 1-2 cepe potrivite (în sezonul de primăvară se pot folosi și 4 - 5 fire de ceapă verde),

  • 10 - 15 nuci,

  • 7 - 8 migdale,

  • 2 - 3 linguri de fulgi de ovăz,

  • 25 - 30 măsline fără sâmburi,

  • 2 morcovi potriviți,

  • 1 legătură de pătrunjel,

  • 2 ouă,

  • 1 linguriță de cimbru uscat,

  • 4 – 6 linguri de bulion,

  • 50 ml ulei de măsline,

  • sare după gust.

 

Mod de preparare

  1. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt.

  2. Se înăbușește ceapa și morcovii răzuiți prin răzuitoarea mică, după ce au fost curățați și spălați în prelabil.

  3. Se adaugă și țelina răzuită (la fel ca și morcovii), apoi se alege, se spală se se pune orezul la fiert peste legumele deja menționate. Se pune apă peste toate aceste ingrediente pentru ca să fiarbă până se umflă orezul suficient de bine.

  4. Când acestea au fiert, se toacă mărut verdeața și se adaugă împreună cu bulionul, sarea și uleiul. Se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ia de pe foc.

  5. Se lasă compoziția la răcit și vom măcina între timp miezul de la 10 – 15 nuci și cele 7 – 8 migdale, într-o râșniță de cafea, pe care apoi le vom pune peste orezul răcit.

  6. Acum se mărunțesc și măslinele și se adaugă împreună cu fulgii de ovăz.

  7. Se presară compoziția obținută cu o linguriță de cimbru; se adaugă ouăle și se amestecă toate ingredientele bine.

  8. Se unge o tavă de copt cu puțin ulei de măsline, apoi vom aranja compoziția de drob uniform întinsă pe suptrafața tăvii.

  9. Se lasă la copt până se rumenește pe deasupra compoziția.

  10. Se scoate tava din cuptor și se porționează drobul în pătrate de mărime medie, pe care le vom aranja pe un platou sau pe o farfurie pentru a fi servite.

  11. Se servește cu garnitură de salată cu roșii și castraveți proaspeți.

 

Poftă bună!