De sărbătorile de iarnă, mama a gătit ceva cu totul special: ardei umplut cu orz.

Foarte gustos acest meniu şi foarte hrănitor.

Vă mărturisesc că am fost încântată de creativitatea mamei mele, aşadar am ales să scriu reţeta dânsei.

 

Ingrediente:

250 g orz boabe,

100 g orez bob rotund,

100 g soia granule,

miez râşnit de la 20 – 30 de nuci,

20 de măsline fără sâmburi,

sare şi cimbru uscat după gust,

2 ouă,

3 – 4 cepe,

1-2 morcovi,

1/2 ţelină,

1-2 rădăcini de pătrunjel şi frunzele acestora,

3 - 4 linguri de bulion.

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert pentru 15 -20 de minute: orezul, orzul, granulele de soia, ceapa tăiată mărunt; morcovul, ţelina şi pătrunjelul curaţat, spălat şi răzuit mărunt. Se amestecă compoziţia şi se fierbe la foc potrivit până când se pătrund boabele de orz şi orez. Se ia de foc şi se lasă la răcit. Apoi se adaugă celelalte ingrediente şi se amestecă bine; astfel avem compoziţia gata pentru umplutul ardeilor.

Apoi se umple ardeiul pregătit anterior (scos seminţele şi spălat) şi se pune într-o cratiţă în care s-a tocat o ceapă, s-a adăugat puţin bulion şi puţin boia dulce pentru sosul în care trebuie să fiarbă ardeiul umplut.

 

Vă dorim succes în prepararea reţetei şi poftă bună!